Begagnad labbutrustning

Är begagnad labbutrustning något för dig?

I vilket syfte köper du din utrustsning?

Det första man ska tänka på när man överväger att köpa begagnad labbutrstning är användningsområdet. De flesta av våra kunder är antingen hobbykemister, desginers, kockar, eller kaffe-, vin- och öltillverkare. I dessa fall passar det perfekt med begagnade varor. Stora forskningsinstitut som företag och universitet som behöver använda sina instrument hektiskt och under längre tisdperioder rekommenderas att köpa nyare redskap. 

Bra för plånboken, bra för planeten!

En av de största fördelarna med att köpa begagnade varor är ju självklart priset! Begagnade labbglas är alltid prissatta lägre eller är på REA i vår webbshop. Dessutom en stor anledning att kunder vänder till begagnad labbutrusning medvetheten kring miljöproblem som vår värld står inför. Genom att köpa second hand bidrar vi alla till minskade utsläpp av växthusgaser. 

Därför erbjuder vi även 30 dagar sprick-garanti på begegnad labbutrusning så man hinner testa sina varor hemma. Vi testar självklart all utrusning på egen hand innan den läggs upp till försäljning.

Skick och renhet?

En av de vanligaste frågorna vid köp av begagnade glasprodukter är renheten och tilståndet av varan. Vid användning av labbglas med högre glaskvalité (som till exempel tåligt Duranglas) är det inte någon fara med mindre skrap i glaset. Däremot vanligt glas med små sprickor brister mycket lätt under uppvärmning. Därför undviker Labbutrustning.se försäljning av dessa varor. Som tidigare nämnt testar vi självklart all utrusning innan den läggs upp till försäljning.

Alla labbglas som kommer till oss rengör vi på egen hand en extra gång innan de läggs upp till försäljning. Vi hänvisar även till instruktioner på vår sida om hur man rengör labbglas för att öka hållbarheten.

Vi köper begagnad labbutrustning!

Vi köper begagnad labbutrustning från företag och privat-personer. Har du/ni bågot ni vill sälja? Kontakta oss och beskriv kort den utrusning ni vill sälja. Vi återkommer inom kort med förslag på pris och beskrivning av försäljningensprocessen. 

Lämna ett svar